Home Gemeenten Uitgaanstips Theatertips Fietstochten Wandeltochten Nieuw
Volg ons

Gemeente Zaltbommel

Provincie Gelderland
Website www.zaltbommel.nl
Plaats gemeentehuis Zaltbommel
Weersverwachting

Kurt Defrancq – Met de mantel der liefdeIn de theatermonoloog ‘Met de mantel der liefde’ maken we kennis met de 80-jarige Lowie, die veel zorg nodig heeft, en met zijn zoon Kobe, die probeert zoveel mogelijk zorg te bieden.

DETAILS
In die zorg verloopt met vallen en opstaan. Ze praten, ze mijmeren, ze lachen, ze ruzien. Over het leven. Over de dood. Over oude koeien. Over de soep die niet heet genoeg is, Over de fiets die Kobe nooit kreeg. Over slangen en infusen. Over de Ronde van Vlaanderen. Over de melkboer, Over toen en nu. En wie was die tante Lena eigenlijk?
In dit intieme protret zien we een vader en een zoon die allebei op hun eigen manier proberen vat op het leven te houden. Beide rollen worden vertolkt door Kurt Defrancq.
Deze monoloog wil in eerste instantie een pakkend theaterstuk met humoristische prikjes zijn, dat gedachten losweekt en in beweging zet. Zo worden via de voorstelling mantelzorgers gesensibiliseerd en geïnformeerd. Bovendien wil deze monoloog de term ‘mantelzorg’ bekend en bemind maken onder de bevolking en mensen motiveren om voor iemand in de familie, buurt of wijk die taak op zich te nemen.
Kurt Defrancq zet met dit stuk een aangrijpende en pakkende theatrale voorstelling weg die raakt en ontroerd voor elke theaterliefhebber. Daarbij biedt de voorstelling een herkenbaar beeld van de alledaagse problematiek van de mantelzorger dicht bij de dagelijkse praktijk.
Een voorstelling waarbij de toeschouwer aan het bed plaatsneemt maar tevens een plek onder de lampen en in het décor van het theater. Een voorstelling die past in het huidige tijdsbeeld. Theater en een realiteit die raakt.
De voorstelling die is gemaakt op initiatief van Lokaal Bestuur Knokke Heist.
Conform afspraak met de gemeente Knokke Heist dient het logo van deze gemeente geplaatst te worden bij de publiciteits uitingen. Deze logo’s zijn met dit bericht naar de theaters gestuurd

Dit evenement is:
landelijk
Locatie:Theater de Poorterij
Adres:Nieuwstraat 2
Plaats:Zaktbommel
Website:www.de-poorterij.nl/programma/muziek/kurt-defrancq-met-de-mantel-der-liefde/
Datum:22-03-2018
Aanvangstijd:20:15 uur
Sluitingstijd:22:00 uur
Kaart van Zaktbommel